Cropped landscape
Sport
Minden idők legjobb birkózó vb-je volt a budapesti
2018-11-2218:46
Birkózó vb
Az októberi, budapesti birkózó vb-n sikeresen szerepelt magyar versenyzőket jutalmazta a honi szövetség. Az eseményen a Nemzet Sportolójának megválasztott Varga Jánost is köszöntötték.  
Minden idők legjobb birkózó világbajnokságát rendezte Budapest 
- emlékeztetett Németh Szilárd, a honi szövetség elnöke. Bácsi Péter 2014 után lett ismét aranyérmes, de a 2020-as tokiói olimpiáról még óvatosan beszél.
Egy sportolónak az az álma, hogy egy olimpián érmes, illetve aranyérmes legyen. De hát azért ez nagyon sok összetevős dolog, és háromszor volt lehetőségem, sajnos nem jött össze. Nem tudom, meglátjuk, hogy lesz-e esetleg negyedik lehetőségem
- nyilatkozta Bácsi Péter az Echo Televíziónak. 
 
A napokban a Nemzet Sportolójának választott olimpiai bajnok birkózó, Varga János 1963-ban törött bordával nyert világbajnoki címet a szovjet Karavajev ellen.
Odamentem Szilvásy Miklós bácsihoz, ő volt akkor velünk, mint edző. Mondom neki, hogy Miklós bátyám, baj van. Néz rám, kicsit olyan krákogós volt. ‘Öhö, öhö, világbajnok akarsz lenni?’ Mondom, hát igen. ‘Nézd, ott vár a pali, panaszfelvétel pedig a meccs után van’
- idézte fel világbajnoki győzelmét az Echo Televíziónak Varga János. 
 
Németh Szilárd elmondta azt is, hogy a vb óta több száz gyerek kereste fel a birkózótermeket. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ