Cropped landscape
Sport
Átadták a Budapest Honvéd új utánpótlásközpontját
2018-11-2212:00
Átadták a Budapest Honvéd és a Magyar Futball Akadémia új utánpótlásközpontját. Az átadóünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott. 
A komplexumban öt füves és két műfüves pálya mellett műfüves kispályák, konditerem és erdei futópálya is helyet kapott. Orbán Viktor miniszterelnök a megnyitón azt mondta, amikor a kispesti csapatnak jól ment, akkor a magyar labdarúgás is szárnyalt.
Így történt ez a klub első aranykorszakában, amikor Puskásék rúgták itt a bőrt. Így volt ez a második aranykorszakban is, amely korszakot Tichy Lajos neve jelölte játékosként és edzőként is. Aztán itt volt a harmadik aranykorszak is, amely csapatból most jó néhány játékost látok itt a körünkben, közülük is kiemelkedett Détári Lajos
- mondta Orbán Viktor.
 
A hét, szabvány méretű pályát a Budapest Honvéd a klub korábbi legendáiról nevezi el, így a játékosok a beköltözést követően Puskás Ferencről, Budai II Lászlóról, Détári Lajosról, Kozma Mihályról, Bozsik Józsefről, Tichy Lajosról, illetve Kocsis Sándorról elnevezett pályákon készülhetnek majd. A miniszterelnök útravaló üzenetet is mondott a fiataloknak.
Tartsátok szemetek előtt, akkor kell a legjobban teljesíteni, amikor arra a leginkább szükség van. Ha ezt megtanultátok, minden fontos dolgot tudtok. Kívánok nektek, akadémistáknak, ennek a tudásnak a begyűjtéséhez erőt és kitartást. Hajrá Honvéd! Hajrá Magyarország! Az akadémiát ezennel átadom! Köszönöm a figyelmüket
- folytatta a miniszterelnök.
 
Az akadémia átadásával pedig megkezdődik a Bozsik Stadion bontása és újjáépítése, a tervek szerint a 2020–2021-es bajnokság elejére kész is lehet az új stadion.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ