Cropped landscape
Sport
110 éves a MOKSZ
2018-11-2021:58
Korcsolya
Idén ünnepli alapításának 110. évfordulóját a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség, és megszületett a téli olimpiák első magyar aranyérme is rövid pályás gyorskorcsolyában férfi váltónk révén. Az ünnepségen bemutatták a szövetség új logóját, az olimpiai bajnokokról szóló könyvet és most már egy márványtábla is tiszteleg a Városligetben a phjongcshangi hősök előtt. 
Aranypengék címmel jelent meg könyv, az idei téli játékokon Magyarország első téli olimpiai aranyérmét szerző férfi rövid pályás gyorskorcsolya váltóról. A hazai szövetség 110 éves születésnapját ünnepli idén, ráadásul november 20-a Liu Shaolin Sándor számára is különleges, aki ezen a napon lett 23 éves.
Mind a két évforduló nagyon kedves számomra, hiszen ebben az évben sikerült olimpiai bajnokoknak lennünk. A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnek ez egy hatalmas ajándék és saját magamnak is
- nyilatkozta Liu Shaolin Sándor az Echo TV-nek.
 
A férfi váltó tagjainak nevét a jövőben egy márványtábla is megőrzi a Városligetben.
Tényleg most már nagyon sok helyre felkerül a nevünk, és tényleg nagyon sok helyen lehet látni a nevünket, hiszen a régi iskolánkban is, ahova jártam, egy termet neveztek el rólunk. Nagyon nagy megtiszteltetés ez az egész
- árulta el Liu Shaoang.
 
Mivel a magyar csapat február 22-én nyerte meg az olimpiát, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség jövőre ezen a napon rendezi a Magyar Korcsolyázás Napját.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ