Cropped landscape
Sport
Csak szeptemberben értesült a hiányról az elnökség
2018-11-1913:40
Legalább három személy konkrétan is hozzájárult ahhoz, hogy a Magyar Ökölvívó Szakszövetség csődközeli állapotba jutott. A vizsgálóbizottság jelentése szerint ugyanakkor az elnökséget nem terheli semmilyen felelősség, hiszen csak szeptemberben értesültek a tagok a hiányról.
A Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökségét nem vonták be az augusztusi ifjúsági világbajnokság szervezésébe, tagjai csak szeptemberben értesültek a több mint 300 millió forintos túlköltekezésről. Kassai László elnökségi tag, a vizsgálóbizottság tagja elmondta, hogy kik vettek részt tanácsadóként a szervezésben.
Hogy a felelősségük milyen mértékű, azt majd, bízom benne, hogy a nyomozóhatóság el fogja dönteni. De az ismert már a sajtóból, hogy a menedzsment vezetését Szurmai János vitte. A pénzügyi-gazdasági ügyek kérdéskörében dr. Molnár Péter volt érdekelt, és hát nem szabad figyelmen kívül hagynunk azt, hogy a szakszövetségünk akkori gazdasági igazgatója Kövér Zsuzsanna volt
- nyilatkozta az Echo Televíziónak Kassai László. 
 
Elhangzott, hogy a Budapest 2017 Kft. vezetőjét - amely a Duna Arénát biztosította a vb helyszínéül - semmilyen felelősség nem terheli, hiszen Balogh Sándor vállalta, hogy ők megrendezik a vb-t annyiból, amennyi támogatást kap rá a szövetség az államtól. Erdei Zsolt, a MÖSZ elnöke tanácsadóival azonban már májustól az általuk kiválasztott cégekkel kötött megbízási szerződéseket. A december 15-i közgyűlésen személyi változások is történhetnek a szövetség vezetésében. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ