Cropped landscape
Sport
Dübörög a hazai esport
2018-11-1717:21
esport
Mérföldkőhöz érkezett a hazai esport élet, hiszen a Magyar Nemzeti Esport Bajnokság döntőit az idei PlayIT-en, azaz gémertalálkozón rendezik. Az eseményre, több tízezer embert várnak a szervezők. 
November 17-én és 18-án egy hosszú selejtezősorozat végére kerül pont a Hungexpóban. A PlayIT nevű rendezvény keretén belül rendezik ugyanis az MNEB döntőit, 5 különböző játékban. Természetesen nem csak profi esportolókat várnak a szervezők. A kilátogatók több játékkal is megismerkedhetnek.
Aki nem versenyzőként érkezik, az amellett, hogy nézőként tudja nézni a Magyar Nemzeti Esport Bajnokságnak a döntőit, ma délután majd PUBG-ben, holnap pedig egész nap Fortnite-ban tudja magát kipróbálni. Egy 64 főre szabott arénát építettünk fel, ahol gyakorlatilag a játékosok hogyha leülnek, akkor egymás ellen tudnak majd egész nap játszani
- nyilatkozta riporterünknek Hodozsán Dániel, a Magyar Nemzeti Esport bajnokság szervezője.
 
A kétnapos informatikai kiállításon a játék mellett a látogatók tesztelhetik a különféle számítástechnikai újításokat és élvezhetik a 15 millió forint összdíjazású Magyar Nemzeti Esport Bajnokság döntőit.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ