Cropped landscape
Sport
Cukorgyár volt, most edzőközpont
2018-11-1621:06
Szlovákia legmodernebb edzőközpontja lett a DAC akadémiája, ami mától hivatalosan is megkezdte működését. A MOL Labdarúgó Akadémia a klub felnőttcsapatának és az utánpótlásnak is otthona lesz. 
18 hektár, 10 normál méretű labdarúgópálya és 3 speciális pálya. Az a terület, amely 15 éve Közép-Európa egyik legmodernebb cukorgyára volt, mostantól hivatalosan is Szlovákia legmodernebb edzőközpontjaként funkcionál. A dunaszerdahelyi DAC 1904 futballklub akadémiája, a MOL Labdarúgó Akadémia 14 millió euróból valósult meg.
Nemcsak ebben a régióban gondolkozunk, hanem a győri régió is célkeresztben van számunkra. Tehát minél több olyan játékost szeretnénk Győr környékéről is áthozni, átcsábítani, aki tehetséges, aki úgy gondolja, hogy itt megkapja a lehetőséget ahhoz, hogy nagy játékos legyen
- nyilatkozta a DAC 1904 klub tulajdonosa, Világi Oszkár az Echo TV-nek.
 
Jelenleg 32 edző bevonása mellett 14 korosztályos csapatban 300 fiatal sportol az akadémián. A létesítmény építéséhez a szlovák mellett a Magyar Labdarúgó-szövetség is hozzájárult. Így a jövőben akár a magyar válogatott is profitálhat a felvidéki akadémiából.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ