Cropped landscape
Sport
130 éves az MTK
2018-11-1615:39
130 éves az egyik legpatinásabb magyar sportegyesület, az MTK. A teljes MTK-család összegyűlt, körükben díjazták a klub múltjának és jelenének legjobbjait. A Magyar Testgyakorlók Köre története során 35 olimpiai és 186 világbajnoki aranyérmet adott a magyar sportnak. 
Az MTK 130 éves történelmében nem csak az eredmények voltak fontosak. Deutsch Tamás, az MTK elnöke a klub legfőbb három alappilléreként a közösség és a sport iránti szeretetet, valamint a jövőbe vetett hit fontosságát emelte ki. Az eseményen a klub eredményes sportolóit és vezetőit is díjazták, köztük Schmitt Pál olimpiai bajnokot is, akit az MTK örökös bajnokának választottak.
Itt egy nagyon színes és sokrétű sportélet folyt mindig is, és most is az van. Elsősorban eredményesek és másodszor van egy klubhoz való tartozás
- mondta riporterünknek Schmitt Pál olimpiai bajnok párbajtőrvívó.
 
A jelen kiválóságait is ünnepelték, az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolya váltó két tagja, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang is megkapta az MTK örökös bajnoka címet.
Kicsit furcsa érzés, hiszen tényleg még én vagyok Magyarország legfiatalabb olimpiai bajnoka és tényleg, hogy így odakerültem én is ilyen fiatalon. Szóval nagyon örülök neki és tényleg legendákkal vagyok körülvéve
- nyilatkozta Liu Shaoang, olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó.
 
Az MTK a 130 éves története során 20 sportágban adott olimpiai résztvevőket a magyar sportnak.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ