Cropped landscape
Sport
Orbán és Szalai góljával 2-0-ás győzelem Észtország ellen
2018-11-1522:37
Labdarúgó-válogatottunk 2-0-ra győzött az észtek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen a Groupama Arénában. 8000 néző előtt Orbán és Szalai fejelték a gólokat. Így tehát jól debütált a magyar kispadon Cosimo Inguscio. A pályaedző helyettesítette ugyanis az erre a meccsre eltiltott Marco Rossit. 
A kék mezben játszó Észtország kezdte jobban a találkozót, ugyanis Vassiljev szöglete után az ötösről Vihmann fejelhetett, ám Dibusz óriásit védett. Nem sokkal később aztán jött is a válasz, gól formájában. Kalmár sarokrúgását követően a honosított Willi Orbán fejjel juttatta a kapuba a labdát, így megszerezte első gólját a válogatott színeiben.
A mai volt pályafutásom legérzelmesebb mérkőzése. Egy tökéletes nap. Itt volt a családom az első magyarországi válogatott meccsemen. Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy gólt szereztem és ezzel is segíthettem a csapatot
-mondta a lipcsei védő.
 
Innentől kezdve futószalagon érkeztek a magyar helyzetek, ám újabb gól nem született. 1:0-val vonulhattak pihenőre a csapatok. A forgatókönyv a folytatásban sem változott és pályára lépett a válogatottba visszatérő Dzsudzsák Balázs is.
Hogy itt elmondom, azt lehet, hogy csak elolvassák, hogy ez a válogatott nagy dolog. Döbbenetes dolog. Tehát az, amikor az ember nincs a válogatottban - itt hiába kérdezi a Zsolt is -, nem tudnám szavakba önteni azt, hogy mit jelent, hogy kívülről kell nézni. És most tényleg személy szerint beszélhetek úgy, hogy azért az elmúlt 10 évem meghatározó része az és mindig is tűzön-vízen mentem a válogatottért. Döbbenetes érzés volt visszatérni.
A 69. percben Nagy Ádám beadása felperdült egy vendég játékoson, a lehulló labdára pedig Szalai Ádám csapott le, aki fejjel állította be a végeredményt. Magyarország Észtország: 2:0. Győzelmével a magyar válogatott csoportja harmadik helyén áll 7, míg Észtország továbbra is sereghajtó 1 ponttal.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ