Cropped landscape
Sport
Harmadszor is Nemzetközi Testnevelési Konferencia
2018-11-1520:22
A Magyar Diáksport Szövetség 2014 és 2016 után idén is megrendezi a HIPE névre keresztelt Nemzetközi Testnevelési Konferenciáját november 15-16-án. Az eseményen egy mozgalmat is elindítottak, aminek az a lényege, hogy a gyerekek napi 60 perc közepesen erős testmozgást végezzenek. 
A HIPE idei konferenciáján a minőségi testnevelés és a minőségi testmozgás kérdéskörei kapják a legnagyobb hangsúlyt. Továbbá Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke bejelentette, hogy elindítják a DO60 mozgalmat, ami a napi legalább 60 percig tartó közepesen erős testmozgásra hívja fel a figyelmet.
Az Egészségügyi Világszervezet az 5-17 éves korosztálynak napi 60 percnyi közepesen erős intenzitású testmozgást javasol elvégezni. Azt látjuk, hogy ugyan van mindennapos testnevelés Magyarországon, de ez messze nem az a mozgásmennyiség és mozgásintenzitás, amit a magyar gyerekeknek csinálni kellene
- nyilatkozta Molnár László, a Magyar Diáksport Szövetség stratégiai igazgatója.
 
A nemzetközi előadókkal zajló eseményen cél, hogy a szülők, pedagógusok és gyerekek számára is egyértelművé váljon, hogy a testmozgás az életünk része.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ