Cropped landscape
Kultúra
Megújult és új nevet kapott a Ghymes együttes
2018-11-1210:37
Megújult és új nevet kapott a Ghymes együttes. A zenekar pályafutása szinte példa nélküli és páratlan sikertörténet: 35 év alatt eddig 25 önálló albumot jelentettek meg és több mint 3000 koncertet adtak a világ 25 országában. Az ECHO TV Jó reggelt! című magazinműsorának vendége a Ghymes alapítója, Szarka Tamás volt. 
A Kossuth-díjas Szarka Tamás a változás kapcsán elmondta: az általa alakított formáció – a Szarka Tamás és zenekara – számára írt új dalokat együtt adják elő a Ghymessel. 

Nehéz Attila kérdésére válaszolva kifejtette: külön utakra azért volt szükség, mert vannak olyan elképzelések, illetve zenei felkérések, melyeket nem a Ghymesen belül szeretett volna megvalósítani. Idesorolta több színházi darab megzenésítését, vagy az augusztus 20-ai Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéjét. Hozzátette: ezek közül szokott egyet-egyet átírni a Ghymsre vagy a zenekarára. 

A jövő márciusi koncertről szólva elmondta: Szarka Tamás és a Ghymes formációt hallhatja majd a nagyérdemű. Több vendégzenész is megfordul majd a színpadon. Női hangot is szeretnének, de hogy ki lesz az, még nem árulta el. 

Teljes beszélgetés: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ