Cover
Sport
Nagy László: Mindenki éhes a sikerre
2018-10-1509:45
Jó reggelt!
A Telekom Veszprém irányítója, Nagy László az ECHO Tv Jó reggelt! című új műsorának vendége volt.
Kiélezett mérkőzésen nyert a Telekom Veszprém a Férfi Bajnokok ligája csoportkörének ötödik fordulójában a címvédő Montpellier otthonában. A bakonyiak 30-29-re győztek, így 5 forduló után három sikert könyvelhetnek el csoportjukban. Az új vezetőedző, David Davis tehát győzelemmel kezdett a kispadon.
 
A múlt hétvégi sikert követően a Veszprém csapatkapitánya, Nagy László az ECHO Tv új műsorának, a Jó Reggelt!-nek a vendége volt, ahol többek között elmondta, nehéz időszakon van túl csapatuk:
 
Kritikus, nehéz időszakon van túl a csapat, de hála istennek megvan az új vezetőedzőnk David Davis személyében, és gyakorlatilag a legfontosabb is, hiszen egy csapat életében mindig a legfontosabb a győzelem. Aztán pedig a következő, majd az azt követő győzelmek. Úgy érzem, kezdünk kisimulni.
A svéd Ljubomir Vranjes távozása után David Davis személyében a korábbihoz hasonlóan ismét spanyol vezetője van a Telekom Veszprémnek, amely a 12 évig Spanyolországban szereplő Nagy László szerint, segíthet visszatalálni a győztesek utcájába:
 
A Veszprémhez való viszatérésemkor spanyol edzőnk volt, majd jött Vranjes mester, akivel több-kevesebb sikerrel egy kicsit más stílusú kézilabdát próbáltunk elsajátítatni. Majd most visszatért egy spanyol edző a kispadra. 

Négy edzésünk volt eddig, szóval ő is még csak kezdi kiismerni a csapatot, és mi is igyekszünk őt maximálisan feltérképezni. Azt gondolom, hogy taktikailag nem lesz hiány a mérkőzéseinkben. Ha valamelyik meccsünk vereséggel zárul majd, azt tudni fogjuk, hogy mi okozta. Mindenkinek meglesz a saját feladata mind támadásban, mind védekezésben. Biztos vagyok benne, hogy ezek a dolgok nagyon összekovácsolják majd a csapatot.
Eper Márton, az ECHO Tv sportriportere rávilágított, a Montpellier edzője 24 éve irányítja a csapatot, a Telekom Veszprémnél pedig 24 napon belül három edző is megfordult.
 
Magyarországon nagyon magasan van a mérce. A mának kell megfelelnünk, aztán a holnapnak, majd a holnaputánnak. Játékosnak és edzőnek is az adott napra, mérkőzésre kell koncentrálnia, és kihoznia magából a legtöbbet. Egy ilyen klasszis játékosokból álló csapatot nem egyszerű koordinálni, de azt gondolom, hogy mindenki éhes a sikerre, úgyhogy ennek fejében mindent meg is fogunk tenni érte.
A Nagy Lászlóval való teljes beszélgetés alább megtekinthető.  
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ