Cropped landscape
Sport
Építők - Kentin Mahé
2018-09-2113:31
Franciaországban született, Németországban vált nemzetközileg elismert kézilabdázóvá, eddigi legnagyobb sikereit a Francia válogatottal érte el, és 2017-ben úgy döntött a Veszprémhez csatlakozik. Ismerjék meg most egy kicsit közelebbről a Telekom Veszprém irányítóját, Kentin Mahét.
Kentin Mahé útja egyenesen vezetett a labdajátékok irányába, hiszen édesapja is kiváló kézilabdázó volt. Kentinnak szinte a génjeibe ivódott a labda iránti vonzalom, jól példázza ezt, hogy már kisbabaként labdával a kézben aludt.
 
 A szüleim mesélték, hogy lehettem talán 14 hónapos, amikor két teniszlabdával aludtam el. Egyik a jobb kezemben volt,.... a másik a bal kezemben. Szóval engem mindig érdekeltek a labdák.
 
Édesapja miatt mindig jelen volt a kézilabda a család életében. Emiatt sokat és sokszor költöztek, de ez nem befolyásolta negatívan az életüket.
Csodálatos gyerekorom volt. Nagyon jó oktatást kaptam, két fantasztikus testvérem van. A szüleim szeretetben neveltek minket. Párizsban születtem, de utána elköltöztünk Montpellier-be, hiszen itt játszott édesapám. Majd egy évet éltünk Monaco mellett Nizzában is, aztán kilencéves voltam, amikor 2000-ben Németországba költöztünk és innentől folyamatosan ott éltem.
 
Mahé 6 és fél éves volt, amikor elkezdett kézilabdázni. Elsőként a Nizza és az AS Monaco gyermekcsapataiban játszott, majd kilencévesen a Bayer Dormagenhez került, ahol többek között édesapja, Pascal Mahé is az edzője lett. A Bundesligában 2008-ban mutatkozhatott be a Rheinland színeiben, nemzetközi szinten pedig 2011–ben lépett pályára először, amikor a VfL Gummersbachhal, rögtön meg is nyerték a Kupagyőztesek Európa-kupáját. 2015-ben pedig jött egy újabb nagy ugrás: leszerződött a Flensburghoz.
 
 Megtiszteltetés volt számomra, hogy ebben a klubban játszhattam. Nagyon sokat tanultam ott és azt gondolom, ott váltam igazán profi játékossá. Jófajta északi és skandináv mentalitással találkoztam Flensburgban, ami nem áll tőlem messze, hiszen az egyik nagymamám Stockholmban született. Ennek ellenére nem volt könnyű magamévá tenni ezt, de Flensburg rengeteget adott nekem és büszke vagyok arra, hogy úgy hagyhattam ott a csapatot, hogy megnyertük a Bundesligát.
Mahé a klubsikerek mellett közben besöpört a francia válogatottal egy olimpiai ezüstöt, két világbajnoki címet és egy Európa-bajnoki bronzot is. Minden ideális volt tehát a karrierjében, de ő mégis valami újra vágyott. Belevágott hát a veszprémi kalandba.
 
 Ki akartam valami újat próbálni. Boldog voltam, hogy kikerülhetek a biztonságos és kényelmes komfortzónámból. Nagyon örülök annak, hogy megismerhetem a magyar hagyományokat és kultúrát. Veszprémben játszani mindig is nagy álmom volt, szóval, ez egy gyors döntés volt.
 
A klub mellett a játékostársak miatt is szívesen jött Veszprémbe.
 
Megtiszteltetés számomra ezekkel a srácokkal játszani. Nagyon sokat tanulok az edzéseken például Lékai Mátétól, aki egy kiváló irányító. Nagyon inspirál engem, sok a közös pont bennünk. Régóta látjuk egymást a pályán, ugyanolyan magasak vagyunk, ugyanannyi a testsúlyunk és hasonlóan is játszunk. Lenyűgöző, hogy együtt játszhatok Nagy Lacival, vagy épp Momo Iliccsel. Róla egyébként volt is a szobámban egy poszter és mindig az volt az álmom, hogy vele játszhassak.
Veszprém sem volt idegen a számára, hiszen a Flensburggal többször játszott már az Arénában. A feszített felkészülési időszak miatt még nem igazán tudta felfedezni a várost, de párjával ez is ott van a jövőbeni terveik között, hiszen nagyon szeretnek új helyeket felfedezni.
 
Szeretünk utazni, de megnézzük azt is, hogy mit lehet itt csinálni Veszprémben, amint lesz két-három szabad napom egy-egy meccs között. El szeretnénk menni Bécsbe, Pozsonyba. Természetesen Budapestet is látni akarjuk és más városokat is az országban. De itt van még Ljubljana, Zágráb, vagy épp Belgrád is.
Mahé már számtalan nagy trófeát begyűjtött. Rengeteg címet megnyert, mégis mindig van, ami motiválja. Valami, ami minden játékost hajt előre nap mint nap.
 
Mi mindig éhesek vagyunk... mindig győzni akarunk és ez nem ér véget, egészen addig míg be nem fejezzük a pályafutásunkat.
Építők magazin minden pénteken 17:10-kor az Echo Tv műsorán.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ