Cropped landscape
Sport
Szalai-góllal indult a Bundesliga-szezon
2018-08-2514:08
Bayern München-győzelemmel kezdődött a német labdarúgó-bajnokság, a Bundesliga 2018-19-es szezonja. A nyitómérkőzésen a bajorok 3:1-re verték a Hoffenheimet, amelynek gólját Szalai Ádám szerezte.
A piros-feketében játszó Bayern München a 23. percben egy szöglet után szerzett vezetést a Hoffenheim ellen. Kimmich beívelését Thomas Müller az ötösről csúsztatta a kapuba. Az 57. percben aztán a magyar válogatott Szalai Ádámmal egyenlített. Egy lassan csordogáló hoffenheimi támadásnál úgy tűnt, a bajor védelem elveszi a labdát, a harcias Szalai azonban visszaszerezte, és a 16-os sarkáról a hosszú sarokba gurított. Ez volt a magyar támadó 46. gólja a Bundesligában.
 
A hajrában egy többszörösen szerencsés góllal újra a Bayern került előnybe. Nordtveit csúszott be rossz ütemben Ribéry elé, majd amikor látta, hogy nem éri el a labdát, igyekezett összehúzni magát. Ribéry azonban rutinosan átesett rajta. Lewandowski büntetőjét a játékvezető újra rúgatta, ezt pedig másodjára már értékesítette a lengyel csatár.

A lefújás előtt Robben is betalált egy bedobás után, így a Bayern München 3:1-re nyerte a Bundesliga-szezon nyitómérkőzését.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ