Cropped landscape
Sport
Nagy nevek nélkül rajtol a Vuelta
2018-08-2416:41
Hiányozni fognak a nagy nevek az augusztus 25-én induló háromhetes spanyol kerékpáros körversenyről, miután a címvédő Chris Froome és a Tour de France-győztes Geraint Thomas sem indul a Vueltán.
Csütörtök délután Malagában bemutatták a szombaton rajtoló Vuelta a Espana verseny csapatait. A címvédő Chris Froome és a Tour de France-győztes Geraint Thomas kihagyja a versenyt, mert a Tour of Britain megmérettetésen indulnak helyette. A Movistar versenyzői motiváltnak érzik magukat, miután a 2016-os Vuelta-győztes Nairo Quintana a Tour de France-ot csak a 10. helyen fejezte be. Csapattársával, a 38 éves Alejandro Valverdével azon lesznek, hogy 2 év után újra elhódítsanak egy Grand Tour címet. A brit Simon Yates szintén jó helyezést szeretne elérni, miután 13 napig viselte a rózsaszín trikót a Giro d'Italián, majd visszacsúszott a 21. helyre.
 
Vincenzo Nibali versenye a Tour de France-on csigolyatöréssel végződött, de sikerült időben felépülnie a Vuelatára, ahol tavaly másodikként végzett. Elmondása szerint idén nem a dobogó a cél, hanem edzeni szeretne az országúti világbajnokságra, amely egy héttel a Vuelta után kezdődik Innsbruckban. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ