Cropped landscape
Sport
Fucsovics Djokoviccssal kezd
2018-08-2416:26
Tenisz
Fucsovics Márton nehéz ellenfelet kapott a US Open első körében, ugyanis a 13-szoros Grand Slam-győztes Novak Djokovics ellen lép pályára, míg Babos Tímeára az orosz Daria Kaszatkina vár.
Csütörtök este elkészítették a US Open sorsolását, ahol a világranglista 40. helyén álló legjobb magyar játékos, Fucsovics Márton az első körben a 13-szoros Grand Slam-győztes Novak Djokovicsot kapta ellenfeléül. A szerb klasszist a torna egyik legesélyesebbjeként tartják számon. Múlt vasárnap Cincinnatiban Roger Federert is legyőzte, így remek formában kezd neki az amerikai versenynek. A címvédő Rafael Nadal honfitársával, David Ferrerrel játszik, Roger Federer pedig a japán Nisioka Josihitóval küzd meg az első fordulóban. Az első kör rangadója Grigor Dimitrov és Stan Wawrinka találkozója lesz. A svájci szabadkártyával indul, ezért nincs a kiemeltek között.
 
A nőknél az egyetlen magyar főtáblás, Babos Tímea a világranglista 11. orosz Daria Kaszatkina ellen kezd. Amennyiben Babos továbbjut, a második fordulóban a svájci Belinda Bencic vagy a fehérorosz Aljakszandra Szasznovics vár rá.
 
A világelső Simona Halep igen nehéz ágra került. Garbine Muguruza, Serena Williams, Venus Williams és Karolína Plísková is öszekerülhet az első kiemelttel, így számára nehéz lehet a menetelés. A torna hétfőn kezdődik. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ