Cropped landscape
Sport
Az Atlético Madridé az Európai Szuperkupa
2018-08-1606:12
Az Atlético Madrid nyerte a tavalyi Bajnokok Ligája-győztes és Európa-liga aranyérmes csatáját. A matracosok hosszabbítás után 4-2-re győzték le a városi rivális Real Madridot a tallini Európai Szuperkupa döntőben. 

Diego Costa duplájára Sergio Ramos és Benzema válaszolt. A 2-2-es rendes játékidő utáni hosszabbításban viszont az Atlético bizonyult jobbnak. Előbb Saúl, majd Koke is gólt szerzett, beállítva ezzel a 4-2-es végeredményt.
  
A két találatot szerző Diego Costát választották az Európai Szuperkupa döntő után a mérkőzés emberének. Diego Simeone vezetőedző klubrekorder lett az Atlético kispadján megnyert hét klubtrófeával, igaz, ezúttal eltiltása miatt csak a nézőtérről figyelhette csapatát.
 
A cseréink plusz lendületet, extra energiát adtak nekünk. Costa pedig remek napot fogott ki. 2-2-es egyenlítésünk után éreztünk magunkban annyi erőt, hogy megnyerjük a találkozót. Most még az ünneplésé a főszerep, de holnaptól ismét a munkára koncentrálunk, mert mérkőzésről mérkőzésre fejlődnünk kell
- nyilatkozta az Atlético mestere.
 
A Real Madrid kispadján tétmeccsen bemutatkozó Julen Lopetegui természetesen csalódott volt a 4-2-re elvesztett finálé után.
 
Szomorú vagyok az elvesztett döntő után, ahogy a játékosok is azok. Ez normális érzés ilyenkor, de tudom, hogy ha másnap felkelünk, akkor már előre tekintünk, az első bajnoki meccsünkre, ahol szeretnénk jól indítani az idényt
- mondta a királyiak edzője.
 
Nem sokat pihenhetnek a csapatok, hiszen a Real Madrid augusztus 19-én a Getafét fogadja, míg az Atlético 20-án a Valencia otthonába látogat a spanyol bajnokság első fordulójában.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ