Cropped landscape
Sport
Bajnokok Kupájában az elit
2018-07-3015:57
Hatalmas gólokkal és tizenegyespárbajokkal folytatódtak a Nemzetközi Bajnokok Kupája küzdelmei. Pályára lépett többek között az olasz bajnok Juventus, a Barcelona és a legutóbbi BL-döntős Liverpool is. 
A piros mezes Benfica a Juventussal csapott össze, aminek a keretében egyelőre még nem volt ott Cristiano Ronaldo. A vezetést a portugálok szerezték meg a 65.percben Álex Grimaldo révén, aki mesterien tekert a kapu bal felső sarkába. Jött viszont a válasz torinói részről, a csereként beálló Luca Clemenza egyéni akciója után lőtt védhetetlenül a vörösök hálójába, és 90 perc után is 1-1 volt az állás. A találkozó végén büntetőpárbajban, 4-2-re az olasz bajnok győzött.
 
A Chelsea és az Inter is megkezdte szereplését a viadalon. A sárga mezben játszó londoniak a 8. percben Pedro góljával még vezettek, ám a második félidő elején Roberto Gagliardini szerencsés lövésével a fekete-kékek egyenlítettek. Több találat ezen a mérkőzésen sem esett, így itt is a két kapusra hárult a figyelem. Végül Caballerónak sikerült büntetőt hárítania, így a Chelsea kezdte győzelemmel a tornát.
 
Több mint százezer néző előtt mérkőzött meg a fehér mezes Liverpool és a Manchester United. Jürgen Klopp tanítványai a 28. percben a szenegáli Mané büntetőjével megszerezték a vezetést. Erre a manchesteriek még tudtak reagálni, Andreas Pereira csavarásával 1-1 volt az állás a félidőben. A folytatásban beindult a liverpooli henger, amelyben nagy szerepe volt a nyáron igazolt Xherdan Shaqirinek. A svájci előbb gólpasszal, majd a 82. percben ezzel a gyönyörű góllal mutatkozott be új csapatában. A Liverpool végül 4-1-re kiütötte ősi riválisát.
 
A spanyol pontvadászat bajnoka, a Barcelona a Tottenhammel mérte össze erejét. Negyedóra elteltével a gránátvörös-kékek kerültek előnybe Munir El Haddadi fejesével. A 29. percben már 2-0 volt az állás, Arthur Melo egy igazítás után lőtt védhetetlenül a kapuba. A mérkőzés hajrájára magához tért a londoni csapat, és pár perc leforgása alatt kiegyenlített. Előbb a vb-ről visszatérő dél-koreai Szon szépített, majd a 75. percben egy kavarodás után N'Koudou talált be a hálóba.
 
Nem bírtak egymással a felek rendes játékidőben, az idegek harcát pedig a katalánok bírták jobban, akik 5-3-ra nyertek a tizenegyespárbajban.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ