Cropped landscape
Sport
Dortmundi győzelem az ICC nyitányán
2018-07-2112:29
A nyitómérkőzésen a Borussia Dortmund legyőzte a Manchester City csapatát. A világbajnokságon járt sztárok még természetesen nem léptek pályára, de így is több klasszist láthattak a chicagói nézők. 
Alig egy héttel az oroszországi világbajnokság döntője után Chicagóban megkezdődött a nyár egyik legfontosabb felkészülési tornája, a Nemzetközi Bajnokok Kupája.
 
A nyitómérkőzésen meglehetősen tartalékosan állt fel a Dortmund és a Manchester City, bár így is olyan világsztárok fémjelezték a két együttest, mint a németek vb-keretéből kimaradó Leroy Sané, a friss szerzemény Rijad Mahrez, vagy a túloldalon Mario Götze. Utóbbi már a találkozó 28. percében betalált, miután gólra váltotta a Pulisic felrúgásáért megítélt jogos büntetőt. A 45. percben Mahrez is közel járt a gólszerzéshez, ám szabadrúgását a németek kapusa, Marwin Hitz ujjheggyel védte. A félidőben Claudio Bravót az a Joe Hart váltotta a Manchester Citynél, aki 2016 augusztusa után először védte az angol címvédő kapuját. Az eredmény a második félidőben nem változott, így a Dortmund kezdett győzelemmel.
 
Mindkét csapat a Liverpoollal játszik legközelebb, a sárga-feketék már vasárnap, míg a manchesteriek jövő csütörtökön csapnak össze Jürgen Klopp együttesével.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ