Cropped landscape
Sport
Franciaország-Horvátország 4-2 a döntőben
2018-07-1518:59
Franciaország nyerte meg a labdarúgó-világbajnokságot. Így 1998 után újra világbajnoki címet szereztek a gallok, miután a gólgazdag moszkvai fináléban 4-2-re legyőzték Horvátországot.  
A világbajnoki döntők első öngóljával már a 18. percben vezetett a kék mezben játszó Franciaország. Az elődöntőben nyerőembernek bizonyuló Mandzukic ezúttal a saját kapujába csúsztatott védhetetlenül. 10 perccel később még sikerült az egyenlítés Horvátországnak, egy szabadrúgás után, Ivan Perisic a 16-oson belül nagyszerűen vette át a labdát és nagy erővel lőtt Lloris kapujába. A félidő előtt, aztán ismét vezetést szereztek a franciák. 
 
A Vb utolsó mérkőzésén ismét használatban volt a videóbíró-rendszer. A játékvezető ennek a segítségével ítélt büntetőt, melyet Griezmann higgadtan értékesített. 
 
A második félidőben aztán beindult a francia henger. Az 59. percben Pogba első próbálkozását még blokkolta a horvát védelem, de a hozzá visszapattanó labdát másodszorra már az elmozduló Subasic hálójába lőtte. 6 perccel később a fiatal francia csodagyerek, Mbappe is betalált. 25 méteres lövésével már 4-1-re vezettek a gallok. Délnyugati szomszédaink nem adták fel, igaz, a fáradtság már látszott rajtuk, így nagy helyzeteket már nem tudtak kialakítani. A 69. percben aztán Lloris adott esélyt a horvátoknak a felzárkózásra. A kapus kapitális hibája után Mandzukicról pattant be a labda a hálóba. Így az öngól után az ellenfél kapujába is betalált a horvát támadó. Az eredmény már nem változott, így 1998 után újra Franciaország ért fel a csúcsra. Az akkor harmadik horvátok a mostani második helyükkel így is történetük legjobb eredményét érték el. Franciaország pedig immár kétszeres világbajnok!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ