Cropped landscape
Sport
A férfiaknál a vihar győzött
2018-07-0820:14
Már az olimpiai kvótákért is küzdöttek Tiszaújvárosban. A mai napon Magyarország adott otthont a triatlon világkupa-sorozat következő állomásának, ám a férfiak versenyét a vihar miatt nem tudták befejezni. 
A 60 ezer dollár összdíjazású versenyen 3 magyar jutott a vasárnapi női döntőbe. Bragmayer Zsanett a 750 m-es úszásnál a legjobb idővel szállt ki a vízből, majd a 20 km-es kerékpár távját is az élbolyban tette meg. Az 5 km-es futásnál már érezhető volt rajta a fáradtság, így összetettben végül a 10. helyen fejezte be a versenyt.
 
„Összességében elégedett vagyok, mert a tavalyi eredményem az 17. lett, előtte 23., úgyhogy javulok évről évre. Nekem a fő célom a tokiói olimpia, ez az eredmény egy jó lépcsőfok volt a kvalifikációhoz” 
- nyilatkozta Bragmayer Zsanett.
 
Habár Kovács Zsófia a futásnál jelentősen javított időeredményén, a 20. helyen ért célba. Az aranyérmet a brit Sophie Coldwell nyakába akasztották.
 
A férfiaknál a magyar színeket Lehmann Csongor, Bicsák Bence, Faldum Gábor és Tóth Tamás képviselte. Lehmann hatodikként szállt ki a vízből, majd 4 kört tudtak megtenni a versenyzők a 8-ból kerékpárral, és az óriási felhőszakadás miatt a versenybírók lefújták a versenyt. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ