Cropped landscape
Sport
Szombaton elrajtol a Tour de France
2018-07-0612:28
TourdeFrance, franciaország, Chris Froome
Szombaton rajtol a leghíresebb országúti kerékpárverseny, a Tour de France. A címvédőként induló Chris Froome ötödik győzelmére készül.



Harminc éve nem látott mennyiségű kockaköves szektor, egy extrém rövid szakasz, öt hegyi befutó és aszfaltozatlan utak. Ez vár a mezőnyre a 105. francia körversenyen. 
 
A doppingvádak alól felmentett Chris Froome a viadal egyik legnagyobb esélyese. A brit kerékpáros rekordbeállításra készül, 5. Tour-győzelméért száll harcba. A Movistar három erős kihívóval indul Valverde, Quintana és Landa is megszorongathatja a címvédőt. A csapat ugyanakkor csak az első pihenőnap után dönt arról, hogy ki legyen az első számú versenyzője. 
 
Az esélyesek között ott van a 2014-es győztes Vincenzo Nibali is, aki kihagyta a Girót, így kipihentebben érkezhetett Franciaországba. Az olasz versenyen második helyen végző Tom Dumoulin szintén veszélyt jelenthet Froome-ra, míg a kolumbiai Rigoberto Urán várhatóan a dobogóért lehet harcban. 
 
A 21 etap összesen 3351 kilométert tartogat a versenyzők számára, amely egy szakasztól eltekintve végig Franciaországban fut majd.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ