Cropped landscape
Sport
Marcelóval, de Casemiro nélkül
2018-07-0613:26
labdarúgó-világbajnokság, belgium, Brazília
A labdarúgó-világbajnokság második negyeddöntőjében Belgium az ötszörös világbajnok brazilokkal csap össze. A brazilok 16 tétmérkőzés óta veretlenek, míg a belgák 22 egymást követő meccsen nem találtak legyőzőre. 
A brazilok szövetségi kapitánya, Tite már csütörtökön kijelölte kezdőjét, amelynek csapatkapitánya Miranda lesz. Jó hír lehet számukra, hogy Marcelo felépült sérüléséből. Ugyanakkor az is biztossá vált, hogy Danilo sérülése, míg Casemiro sárga lapjai miatt kénytelen kihagyni a találkozót.
 
"Szükségünk van rá, hogy a teljes csapat végig nagyon erős legyen mentálisan. Úgy érzem, ezen a világbajnokságon ez a legnagyobb kihívás számunkra"
- mondta Tite, a brazilok szövetségi kapitánya.
 
A dél-amerikaiak magabiztosan jutottak a nyolc közé, míg a belgák óriásit fordítottak Japán ellen, és csak a ráadásban harcolták ki a továbbjutást. Az biztos, hogy hatalmas elszántsággal lépnek ma is pályára.
 
"Úgy gondolom, egy világbajnoki negyeddöntőben Brazília ellen nincs szükség extra motivációra. Pontosan tudjuk, hogy miért dolgozunk már két éve. Úgy érzem a csapat készen áll"
- mondta Roberto Martinez, a belgák szövetségi kapitánya.
 
A parázs mérkőzésen a brazilok a tizenkettedik, míg a belgák 1986 után a második alkalommal juthatnak be az elődöntőbe.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ