Cropped landscape
Sport
Svédország a nyolc között
2018-07-0320:05
Svédország 24 év után újra világbajnoki negyeddöntőt játszhat, miután Forsberg megpattanó lövésével 1-0-ra legyőzte Svájcot.
Az első félidőt Svédország kezdte jobban, de sem Berg, sem Ekdal nem tudott élni a lehetőséggel. A következő nagy helyzetig a 30. percig kellett várni: ezúttal is Berg veszélyeztette Sommer kapuját, de jobb alsó sarokba tartó lövését bravúrral hárította a svájci kapus.
 
A fordulás utáni első negyedórában inkább a svájciak akarata érvényesült a pályán, de meddő mezőnyfölényüket nem tudták gólra váltani. A 67. percben aztán megszerezte a vezetést Svédország: Forsberg lőhetett zavartalanul a 16-os előteréből. Lapos
lövését lehet, hogy könnyen védte volna Sommer, azonban a labda megpattant Akanji lábán, így az védhetetlenül szállt a jobb felső sarokba. A gól után nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a svájciak. Beadásaik azonban nem okoztak veszélyt a svéd kapura, lövéseik pedig többnyire egy-egy svéd blokkban akadtak el. A hajrában kinyíltak a svájciak, Olsson ezt kihasználva törhetett egyedül kapura, akit utolsó emberként Lang buktatott. A svájcit kiállították, a szabadrúgást követően pedig véget is ért a mérkőzés.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ