Cropped landscape
Sport
Tizenegyesek döntöttek
2018-07-0120:09
Az oroszok kiverték a nyolc évvel ezelőtti világbajnokot! A házigazdák kihúzták 1-1-gyel a 90, majd az újabb 30 percet, és a tizenegyesek közül Akinfejev kapus kettőt is kifogott.
Közel nyolcvanezren zsúfolódtak be a moszkvai Luzsnyiki Stadionba, hogy élőben láthassák a hazaiak Spanyolország elleni nyolcaddöntőjét. Fernando Hierro együttese kezdte jobban a találkozót, óriási labdabirtoklási fölényben volt a 2010-es vb-győztes. Az oroszok tizenkét percig bírták a nyomást, Asensio szabadrúgása után egy védő, Ignasevics sarkalt szerencsétlenül Akinfejev kapujába. A játék képe a gól után sem változott, azonban 41. percben gyakorlatilag a semmiből egyenlített Csercseszov gárdája. Egy ártatlannak tűnő szöglet után Piqué ért kézzel a labdába, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, amit Artyom Dzjuba higgadtan értékesített. 
 
A második félidőben a hazai csapat szinte át sem lépett a spanyolok térfelére, ám újabb gól nem esett, így jöhetett a hosszabbítás, majd a tizenegyesekre maradt a döntés. Az oroszok nem hibáztak, a spanyoloknál viszont Koke, majd Aspas is képtelen volt túljárni Akinfejev eszén, így a rendezők óriási meglepetésre bejutottak a legjobb nyolc közé.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ