Cropped landscape
Sport
Mbappé két gólig, Messi két gólpasszig jutott
2018-06-3020:55
Franciaország már a negyeddöntőben, miután fordulatos és gólgazdag mérkőzésen 4-3-ra verte Argentínát. A mérkőzés legjobbja a két gólt szerző és egy tizenegyest kiharcoló Kylian Mbappé volt. Lionel Messi valószínűleg utolsó vb-meccsén két gólpasszt jegyzett.
A francia válogatott már a nyolcadik percben megszerezhette volna a vezetést, de Griezmann szabadrúgása a felsőlécen csattant. Pár perccel később viszont már ünnepelhettek a franciák. Mbappét buktatta Rojo a 16-oson belül, a játékvezető hezitálás nélkül ítélt büntetőt, amit Griezmann magabiztosan értékesített. A gól után továbbra is a franciák akarata érvényesült, az argentinok igazán komoly helyzetet nem is tudtak kialakítani. A 41. percben azonban mégis egyenlítettek: Di Maria lőtt a 16-oson kívülről védhetetlenül Lloris kapujába. 
 
A fordulás után szinte azonnal át is vette a vezetést Argentína. Messi lövésébe Mercado tette bele a lábát, a labda pedig akadálytalanul jutott a kapuba. Sokáig azonban nem örülhetett a vezetésnek a kék-fehér mezes gárda. Az 57. percben Pavard lőtt óriási gólt az argentin 16-os sarkáról. 7 perc múlva pedig már ismét a franciáknál volt az előny: Mbappé használta ki az argentin védők bizonytalanságát és talált be közvetlen közelről. 4 perccel később kettőre nőtt a gallok előnye: Giroud-tól kapott remek labdát Mbappé, majd lőtt 10 méterről a jobb alsó sarokba. 
 
A négyperces hosszabbításban ugyan Agüero még szépített, de az egyenlítésre már nem maradt ideje Argentínának, így búcsúzott a tornától. 4-3-as győzelmével Franciaország jutott a negyeddöntőbe.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ