Cropped landscape
Sport
Svédország csoportelsőként továbbjutó
2018-06-2718:51
Svédország magabiztosan verte Mexikót az F-csoport utolsó körében
Az F-csoport harmadik fordulója előtt úgy állt a helyzet, hogy ha Mexikó nyer, vagy döntetlent játszik, csoportelsőként jut a legjobb 16 közé. Svédország azonban az első percektől kezdve jobban játszott, noha Mexikó uralta a középpályát, és sokkal többször vezetett veszélyes támadást. Már az első félidőben is vezethetett volna Svédország, ám akkor még zárt a mexikói védelem.
 
Nem úgy a második játékrészben: az első találatig az 50. percig kellett várni, amikor egy lövés után lecsorgó labdát lőtt nagy erővel Ochoa kezei között a kapuba a svéd védő, Augustinsson. 10 perc múlva tizenegyeshez jutottak a svédek, és Granqvist találatával bebiztosították a továbbjutásukat. A svédek okosan behúzódtak a saját tizenhatosuk elé az utolsó félórára, és kontrákból veszélyeztettek. Sőt, a 74. percben egy mexikói öngólnak köszönhetően már-már kiütötték a teljesen hitehagyott, néha eléggé enerváltnak tűnő ellenfelet. 

A 3:0-s győzelemmel Svédország csoportelsőként jutott tovább, míg Mexikó veresége ellenére másodikként került a nyolcaddöntőbe.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ