Cropped landscape
Sport
Spanyolország és Portugália jutott tovább
2018-06-2608:41
A két favorit közül Spanyolország végzett a B-csoport élén. Portugália sokáig vezetett, de a hajrában Irán büntetőből egyenlített, így 1-1-es döntetlennel ért véget a találkozó. A spanyolok is a végén egyenlítettek Marokkó ellen, a 2-2-es döntetlen pedig azt jelentette számukra, hogy jobb gólkülönbséggel csoportelsők lettek. 
Óriási elánnal kezdett a bordó mezben játszó portugál csapat. A 3. percben Ronaldo veszélyeztetett a rövid saroknál, ezután azonban csak kisebb lehetőségekig jutottak a csapatok.
 
Az első félidő hajrájában aztán beérett a portugál nyomás. Quaresma kapta vissza egy kényszerítő után a labdát, majd 18 méterről jobb külsővel óriási gólt ragasztott a jobb felső sarokba.
 
A fordulást követően megduplázhatta volna előnyét a luzitán csapat. Ronaldóval szemben szabálytalankodtak a 16-oson belül, a játékvezető pedig a videobíró segítségével ítélt büntetőt. A sértett állt a labda mögé, lövését azonban Beiranvand kapus hárította. A 72. percben járt a legközelebb az egyenlítéshez Irán. Goddosz tüzelt nem sokkal a jobb kapufa mellé. A 92. percben aztán ismét a videobíróé volt a főszerep. A Soares kezezéséért megítélt büntetőt Anszafarid váltotta gólra. 1-1.
 
Irán a ráadásban még a mérkőzést is megnyerhette volna, de Taremi az oldalhálóba lőtt, így Portugália jutott tovább.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ