Cropped landscape
Sport
Kit visz magával a 16 közé Franciaország?
2018-06-2611:16
A C jelű négyesben Franciaország már a záróforduló előtt továbbjutott. Már csak az a kérdés, hogy a gallok mellett Dánia, vagy Ausztrália jut a nyolcaddöntőbe. 
Franciaország két mérkőzés után két győzelemmel, hat ponttal áll, vezeti a C-csoportot és már biztosan továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba. A csoportgyőzelem azonban még nincs meg a galloknak. Ehhez viszont már egy döntetlen is elég lenne Didier Deschamps legénységének Dánia ellen.
 
„Meg akarjuk nyerni a csoportot. Ugyan mi vagyunk kedvezőbb helyzetben, mivel nekünk már egy döntetlen is elég ehhez, de sosem küldeném fel úgy a csapatom a pályára, hogy ne a győzelem legyen a célunk. A továbbjutáshoz Dániának is elég egy döntetlen, de biztos vagyok benne, hogy ők is győzni akarnak" 
- mondta Deschamps.
 
Ha a franciák legyőzik a dánokat, akkor akár még Ausztrália is továbbjuthat abban az esetben, ha megveri Perut.
 
„Azzal kell foglalkoznunk, hogy legyőzzük Perut. Ha ez nem sikerül, teljesen mindegy, mi zajlik a másik meccsen. Meg kell tennünk mindent a magunk részéről, aztán pedig csak reménykedni tudunk” 
- mondta Mathew Ryan, az ausztrálok kapusa.
 
A C-csoport két mérkőzését ma délután 4 órától rendezik. A csoportelső a D csoport második helyezettjével, a csoportmásodik pedig a D csoport győztesével játszik a nyolcaddöntőben. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ