Cropped landscape
Sport
Győzelemmel búcsúzott Peru
2018-06-2619:07
A csoport másik meccsén Peru megszerezte első győzelmét. Carrillo és Guerrero góljával 2-0-ra legyőzték Ausztráliát, így a dél-amerikaiak végeztek a C-csoport harmadik helyén, megelőzve Ausztráliát.
A sárga mezes Ausztráliának egy esetleges győzelemmel és a másik mérkőzés kedvező alakulásával még volt matematikai esélye a továbbjutásra. A már biztos búcsúzó Peru azonban felszabadultan játszott és már a 18. percben vezetést szerzett. Andre Carrillo 15 méterről, kapásból, szép mozdulattal lőtte ki a hosszú sarkot. Ez volt a dél-amerikai csapat első gólja az idei világbajnokságon. 
 
A fordulás után még hamarabb jött az újabb perui gól. A második félidő 5. percében a csapatkapitány, Paolo Guerrero egy szerencsésen hozzá pattanó labdát lőtt szépen Ryan kapujába. Az ausztrálok ugyan mindent megtettek a szépítésért, de ezúttal nem sikerült gólt szerezniük, a legnagyobb helyzeteiket is elpuskázták. 
 
Az eredmény már nem változott, így Peru 2-0-as győzelmével ugyan kiesett, de a C-csoport harmadik helyén végzett, míg Ausztrália egy ponttal utazhat haza Oroszországból.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ