Cropped landscape
Sport
Uruguay lett a csoportelső
2018-06-2521:02
Uruguay az első csoportgyőztes a világbajnokságon, miután 3-0-ra legyőzte a házigazda Oroszország együttesét. A mérkőzésen Suárez és Cavani is betalált, valamint egy öngól is esett. 
A csoportelsőség volt a tét az A-csoport rangadóján. A kék mezes Uruguaynak csak a győzelem volt elfogadható Oroszország ellen, ha az első helyen szeretett volna továbbjutni a nyolcaddöntőbe. A 10. percben pedig meg is szerezték a vezetést: Luis Suárez 17 méterről végezhetett el szabadrúgást, és nagy erővel a bal alsó sarokba lőtt.
 
Ezután átvette a játék irányítását a házigazda, ennek ellenére ismét a dél-amerikai csapat szerzett gólt. Laxalt lövése pattant meg Cserisev lábán, ami becsapta Akinfejev kapust. Öngól és 2-0. A 36. percben még nehezebb helyzetbe került Oroszország. Szmolnyikovot állította ki a játékvezető második sárga lapja után.
 
A fordulás után az emberhátrányban játszó oroszok hiába próbálkoztak, nem tudtak szépíteni. A kegyelemdöfést pedig Cavani adta meg a 90. percben. Uruguay 100%-os mérleggel, kapott gól nélkül jutott tovább a csoport első helyén Oroszország előtt.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ