Cropped landscape
Sport
Életéért küzdött Németország
2018-06-2322:47
Izgalmas mérkőzésen 2-1-re verte Németország Svédországot az F-csoport második körében. A győzelemmel a címvédő megmenekült a kieséstől az oroszországi világbajnokságon. 
A fehér mezes németek kezdték jobban a mérkőzést, rögtön a 3. percben alakítottak ki hatalmas helyzetet, de a svéd csapat a gólvonalról mentett. A továbbiakban is nagyon nyomta ellenfelét a címvédő, ezt a 89-11-es labdabirtoklási arány is mutatta. Ennek ellenére a 32. percben mégis a svéd csapat szerezte meg a vezetést, miután Toivonen a kapu jobb oldalába emelt. Hiába volt a nagy német mezőnyfölény, Svédország a kontrái révén veszélyesnek bizonyult, így 0-1-el vonultak a csapatok az öltözőbe. 
 
A második félidőben nem kellett sokat várni a német válaszra, a 48. percben Werner beadásából Marco Reus lőtt a jobb sarokba. A címvédő sorra alakította ki helyzeteit, de egyiket sem sikerült gólra váltani, majd a 82. percben kiállították Boatenget, így 10 emberrel játszott tovább Németország.
 
Emberhátrányból is sorra dolgozták ki a helyzeteket, Olsennek bőven akadt munkája. Végül a hosszabbításban Kroos lőtt hatalmas gólt szabadrúgásból a bal felső sarokba, életben tartva Németország továbbjutási esélyeit a 2-1-es győzelemmel.   
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ