Cropped landscape
Sport
Argentin-Horvát csoportrangadó
2018-06-2211:15
A D-csoport rangadóján a horvátok nyertek. Argentína - Horvátország 0-3, ezzel eldőlt, hogy dél-nyugati szomszédaink továbbjutottak. Ma a kvartett másik mérkőzésén Izland és Nigéria játszik egymással.
A D csoport rangadóján már az 5. percben megszerezhette volna a vezetést a sötét mezes Horvátország. Perisics lövését azonban bravúrral védte Caballero. Az argentinok hiába rohamoztak a Messi-Agüero párossal, a horvát védelem jól állt a lábán. Igaz a dél-amerikaiak 10 méterről az üres kaput sem találták el. 
 
A második félidő egy ritkán látható jelenettel kezdődött. Az argentin Caballero, Ante Rebicnek pörgette fel a labdát a saját tizenhatosán belül, a horvát köszönte szépen és kapásból a léc alá zúdított. Messi a saját térfeléről próbált irányítani, de nem volt benne a gól az argentin csapatban. Nem úgy a horvátokban. A 80. percben egy kontra után Luka Modric gyönyörű egyéni teljesítmény után lőtt távolról szépségdíjas gólt. Egy szabadrúgás után még Rakitic is gólt szerezhetett volna, de csak a kapufát találta el. A kegyelemdöfést aztán mégis Rakitic adta meg, a 91. percben. Egy újabb kontra után gurított a teljesen szétesett argentin csapat hálójába. 
 
A horvátok 3-0-ás győzelmükkel tovább is jutottak, Argentínának pedig már nem a saját kezében van a sorsa. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ