Cropped landscape
Sport
Ronaldo fejesével nyert Portugália
2018-06-2019:32
Újabb győzelmet aratott Portugália a labdarúgó-világbajnokságon, miután Cristiano Ronaldo 85. nemzeti színekben szerzett góljával 1:0-ra verte Marokkót. Ronaldo ezzel európai csúcstartó lett a válogatottbeli találatokat tekintve, a korábbi rekordot Puskás Ferenc tartotta.
A fehér mezes Portugália nem kegyelmezett Marokkónak, Cristiano Ronaldo révén már a 4. percben vezetést szerezett. Az európai rekordot jelentő 85. válogatottbeli gólját szerző klasszis egy kis szöglet után az ötösről fejelte a kapuba. Ezzel megelőzte Puskás Ferencet, aki 84 találatig jutott a magyar nemzeti színekben. A történelmi gól után felpörgött a marokkói csapat, több lehetőséget is kidolgozott, de Rui Patrício eszén nem tudott túljárni. Maradt az 1-0. 
 
Az afrikai csapat a második játékrészben is mindent megtett az egyenlítésért, az 51. percben Belhanda veszélyes labdáját ismét a portugál kapus hárította. 3 perccel később Benatia lövése szállt nem sokkal a kapu fölé. 
 
Bár a mérkőzésen Marokkónak volt több helyzete, ezeket nem sikerült gólra váltania, így maradt az 1-0. Ezzel a győzelemmel Portugália két mérkőzés után 4 pontos a B-csoportban.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ