Cropped landscape
Sport
Sorozatban harmadszor is Vettel a leggyorsabb
2018-04-2820:23
Sebastian Vettel nyerte meg a Forma-1-es azerbajdzsáni nagydíj időmérő edzését. A második helyen a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton, a harmadikon Valtteri Bottas végzett. 
A várakozásoknak megfelelően hatalmas izgalmakat hozott az idei első olyan F1-es időmérő edzés, amit egy igazi városi pályán, Baku utcáin rendeztek meg. Az edzés első eseménye a francia Romain Grosjean nevéhez fűződött, aki váltóhiba miatt kénytelen volt feladni a küzdelmet. Majd az első harmad leintése előtt a két Toro Rosso került hajmeresztő helyzetbe, amikor a versenytempóban érkező Pierre Gasly majdnem eltalálta a defekt miatt a pálya közepén araszoló Brendon Hartley-t. 
 
A kvalifikáció második része nem hozott különösebb izgalmakat, a harmadik etap viszont annál többet. A Q3 első mért körei után Vettel állt az élen, Hamilton volt a második, Räikkönen pedig hiába futott remek kört, a célegyenesre fordító kanyarban hibázott. 
 
Az edzés végére sem változott a sorrend, mivel Räikkönen hiába futott abszolút legjobb időt az első két szektorban, az utolsóban megint hibázott, így csak hatodik lett. Csapattársa viszont így zsinórban harmadik alkalommal szerezte meg a pole pozíciót, ezúttal Hamilton és Bottas előtt.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ