Cropped landscape
Sport
A Liverpool 11, a Roma 34 év után
2018-04-2412:56
Ma este már az elődöntők küzdelmeivel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája. Az ötszörös BEK, illetve BL-győztes Liverpool a Barcelonát búcsúztató Romát fogadja az első találkozón.
Több mint 10 év! Ennyi telt azóta, hogy a Liverpool döntőt játszhatott a legrangosabb európai kupában. Az angol együttes talán esélyesebbnek mondható, de Jürgen Klopp azért elismeri a rómaiak erényeit.
 
„Meglepődtem, hogy az első találkozó eredménye után visszajöttek a Barcelona ellen, mert ez nagyon ritka. De látjuk, bármi lehetséges. Könnyedén nyerték az elmúlt találkozóiakat, ez előny lehet számukra. Mi hazai pályán játszunk, ez is nagy előny. Jó játékosaik vannak és kimondottan jó csapatuk” 
- mondta a hazaiak menedzsere, Jürgen Klopp.
 
Biztosan pályára lép majd a Liverpool gólvágója, Muhammad Szallah. Az egyiptomi játékos pont az AS Romából igazolt Angliába, és idén 33 bajnoki találkozón 31 gólt szerzett.
 
„Nem csak Szallah-ra készülünk ezen a találkozón. Az én filozófiám az, hogy nem szabad kimondottan csak egy játékosra figyelni és nem is fogunk! Mindegyik játékosukra kell, hiszen nagyszerűek” 
- mondta a vendégek mestere, Eusebio Di Francesco.
 
A Roma 34 év után játszana ismét döntőt a legrangosabb európai kupában. 1984-ben a BEK-ben pont Liverpool-Roma finálét rendeztek. A mai mérkőzés 20 óra 45 perckor kezdődik.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ