Cropped landscape
Sport
Versenypályáról közútra!
2018-04-2011:35
Michelisz Norbert ezúttal autóversenyzői tapasztalatára alapozva igyekezett elvarázsolni minden érdeklődőt a mogyoródi vezetéstechnikai centrumban. 
A WTCR magyar versenyzője a napot elméleti oktatással kezdte, ahol többek közt különböző szempontok alapján hasonlította össze a versenyautókat és az utcai négykerekűeket. Egyik példaként a fékezést mutatta be.
 
"Hatékonyan kell belőnünk az első és hátsó tengelyre jutó fékerőt annak érdekében, hogy a fékezési lehetőségeinket a lehető legmagasabb szinten tudjuk tartani. Köridő tekintetében egyébként az egyik legfontosabb tényező, hogy későn kell fékezni, méghozzá a lehető legnagyobb erővel, és nyilván a kanyarba a legnagyobb tempót bementeni. Utcai autó esetében, amikor van blokkolásgátló, akkor egyetlenegy feladatotok van: a lehető legnagyobb erővel -vészfékezés esetén- ráugrani a középső pedálra" - magyarázta Norbi.
 
A hasznos tanácsok után "Michelisz tanár úr" vezetésével a kurzus résztvevői megmutathatták, hogy mennyire kamatoztatták tudásukat a rántópadon, vagy éppen a vízsugarakkal tűzdelt szlalompályán. 
 
"Alapvetően nagyon pozitívak a tapasztalataim. Általában azt látom, hogy mindenki, aki eljön, az hasznosnak ítéli meg az itt eltöltött időt. Én ilyenkor első körben általában kívülről figyelem a résztvevőket, hogy meg tudjam állapítani, körülbelül ki milyen fokú autóvezetési ismeretekkel, képességekkel rendelkezik. Aztán a nap második felében be is ülök mindenki mellé. Azt gondolom, hogy rutinos sofőrként is lehet itt találkozni olyan helyzetekkel, ami meglepetéseket okozhat. Az egy nagyon veszélyes kombináció, amikor valaki magát rutinosnak, jó képességű sofőrnek gondolja, és itt döbben rá, hogy neki is sok tanulnivalója van még" – fejtegette véleményét az Echo TV stábjának Michelisz Norbert, aki már nem először vett részt az oktatásban.
 
Egy ilyen képzés alkalmával az a cél, hogy kilátogatók megismerjék a felelősségtudatos vezetést, amelyet Norbi maga is bemutatott.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ