Cropped landscape
Sport
Lance Armstrong 5 millió dollárt fizet, elmarad a pere
2018-04-2015:10
A doppingolással lebukott egykori kerékpáros, Lance Armstrong ötmillió dollárt fizet az amerikai kormánynak, és ezzel elkerüli az ellene indított kártérítési pert. Az eljárás május 7-én kezdődött volna.
A Washington Post és a New York Times is azt írta, hogy megszületett a megállapodás az Egyesült Államok igazságügyi minisztériumával. A kormány eredetileg 100 millió dolláros kártérítést szeretett volna kapni a 46 éves Armstrongtól. Az illetékes minisztérium csalással vádolta meg a volt sztárkerekest, mondván, milliókat fogadott el az őt és csapatát szponzoráló US Postal Service-től, miközben doppingolással érte el sikereit a Tour de France-on.
 
Armstrongot az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége 2012-ben megfosztotta mind a hét Tour-elsőségétől, és örökre eltiltotta a sportágtól, miután kiderült: a sporttörténelem egyik legkifinomultabb doppingcsalását követte el. A sportoló sokáig tagadta, hogy bűnös lenne, 2013 januárjában azonban beismerte, hogy tiltott szerek használatával érte el a sikereit.  A kerekes szerint azonban a US Postal tudott a doppingügyekről, és azt kifogásolta, hogy győzelmei reklámértéke messze meghaladja az állami cég arculatát érő veszteséget. A Washington Post szerint a mostani megállapodással minden, Armstrong elleni ügy lezárult.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ