Cropped landscape
Gazdaság
Szijjártó Péter kitüntette a Citi Magyarország vezérigazgatóját
2018-04-1816:26
szijjártó péter, Citi, Kevin A. Murrey, kitüntetés
A Citi Magyarország úttörő szerepet játszott az országban, innovatív tevékenységével hozzájárult a nemzetgazdaság előmozdításához - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést adott át Kevin A. Murray-nek, a társaság vezérigazgatójának szerdán, Budapesten.
Szijjártó Péter úgy fogalmazott, a kitüntetés egyrészt az eddigi eredmények elismerése, másrészt kérés is Magyarország további támogatására. A Citi 33 éves magyarországi jelenléte során számos itteni magán és állami ügyfelének nyújtott segítséget, külföldi befektetések megjelenését támogatta, először vezette be például a 24 órás ügyeleti vonalat - mutatott rá a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter megjegyezte, a nemzetgazdaság számára fontosak az olyan fejlesztések, mint a budapesti Citi Szolgáltató Központ bővítése, amelyet négy évvel ezelőtt jelentettek be a céggel közösen. Kevin A. Murray a kitüntetés átvételét követőn azt mondta: tudják, hogy Magyarország örömmel látja a külföldi vállalatokat. Ezt az üzenetet átadjuk másoknak is - tette hozzá. 

A Citi Magyarország jelenleg kétezer főt foglalkoztat, a cég elkötelezett az ország iránt - hangsúlyozta a vezérigazgató. Kevin A. Murray-t 2016 márciusában nevezték ki a Citi Magyarország vezérigazgatójának. A menedzser 1987-ben csatlakozott a vállalathoz, ahol az évek során számos vezetői pozíciót töltött be, legutóbb a Nyugat- és Közép-Afrika régióért felelt. A vezérigazgató pénzügyi szakos MBA-diplomáját a New York Egyetemen, informatikai diplomáját a Fairleigh Dickinson Egyetemen, továbbá kémia diplomáját a Fordham Egyetemen szerezte.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ