Cropped landscape
Sport
Ricciardo futama volt
2018-04-1516:52
Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál pilótája nyerte a Forma-1-es Kínai Nagydíjat, így pályafutása 6. futamgyőzelmét ünnepelhette. Mögötte két finn pilóta ért célba. A második a Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas, míg a harmadik Kimi Räikkönen lett a Ferrarival.

A mezőny két négyszeres világbajnoka, a címvédő brit Lewis Hamilton ötödik, míg az összetett pontversenyben élen álló német Sebastian Vettel a nyolcadik helyen végzett.
 
A pole pozícióból induló Sebastian Vettel jól kapta el a rajtot, megőrizte első helyét, mögötte azonban megindul a helyezkedés, Max Verstappen 2 pozíciót is javított, és Valtteri Bottas is megelőzte Kimi Räikkönent, aki visszaesett a 4. helyre.

A kerékcseréknek köszönhetően ismét változott a sorrend, Bottas jött ki előbb a boxba, és ez az előny pont elég volt arra, hogy a Mercedes megelőzze Vettelt, így egy darabig a finn állt az élre. A két Toro Rosso azonban a 31. körben bezavart a versenybe: Pierre Gasly próbálta megelőzni csapattársát, aminek ütközés lett a vége és a Safety Car-nak is be kellett jönnie. Ezután az 5. helyen álló Ricciardo lendületbe jött, és a mezőny újraindítása után előbb megelőzte Räikkönent, majd Hamiltont és Vettelt is maga mögé utasítva feljött a 2. helyre. A 43. körben egy újabb ütközés borzolta a kedélyeket, a másik Red Bull-versenyző, Verstappen nekiment Vettelnek, így mindketten visszacsúsztak 2 helyet.

Ricciardo magabiztosan versenyezve végül megelőzte Bottast és ezután már nem engedte ki kezéből az első helyet, így megnyerte a Kínai Nagydíjat. 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ