Cropped landscape
Sport
Kialakult az elődöntő mezőny a Davis-kupában
2018-04-0912:30
Kialakult az elődöntő mezőnye a tenisz Davis-kupa világcsoportjában. A döntőbe jutásért francia-spanyol és horvát-amerikai mérkőzésekre kerül sor.
A piros felsőben teniszező világelső Rafael Nadal a világranglistán negyedik helyezett Alexander Zverevvel találkozott. Az első szettet simán hozta 6-1-re spanyol, majd a második és a harmadik játszmában is nyerni tudott 6-4-re a némettel szemben. Nadal sikerével egálra állt a párharc. 
 
Jöhetett David Ferrer és Philipp Kohlschreiber mindent eldöntő mérkőzése. Az első szettben a szintén pirosban játszó Ferrer rövidítésben nyert 7-6-ra, a következő játszmában viszont Kohlschreiber jött ki jobban a brékváltásból, így egyenlített. 
 
A harmadik szettet tie-breakben a spanyol hozta, de a német újra egalizálni tudott a negyedik játszmában. A döntő szettben Ferrer keze nem remegett meg és végül 5 óra játékot követően bejutotta Spanyolországot az elődöntőbe. Így a négy között Franciaország – Spanyolország, valamint Horvátország - Egyesült Államok párharcokat rendeznek.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ