Sport
Negyeddöntő a Davis-kupában
2018-04-0815:19
Már két nap után elődöntősök az Egyesült Államok férfi teniszezői. A hétvégén összesen négy helyszínen játszanak negyeddöntőt a Davis-kupa világcsoportjában.
Elsőként az Egyesült Államok csapata jutott be a tenisz Davis-kupa világcsoportjának elődöntőjébe, miután a párost is megnyerte az előző körben éppen Fucsovics Mártonékat búcsúztató Belgium ellen, amely ezúttal legjobbja, David Goffin nélkül állt ki. 
 
Miután a két pénteki egyest John Isner és Sam Querrey is megnyerte a belga Joris De Loore és Ruben Bemelmans ellen, sejteni lehetett, hogy a szombati folytatásban eldől a párharc. Bár az első szettet 7-5-re elvesztette a fehér pólóban játszó Jack Sock és Ryan Harrison, a következő kettőt tie breakban megnyerték. S bár a párosspecialista Sander Gillé-Joran Vilegen duó nem adta könnyen magát, a harmadik szettben is alulmaradt, így az amerikaiak összesítésben 3-0-ra vezetnek, és 2012 óta először játszhatnak a fináléba kerülésért.
 
A világcsoport másik három párharcában a második nap után: Olaszország-Franciaország 1-2, Horvátország-Kazahsztán 2-1, míg a spanyolok Rafael Nadal révén 2:2-re egyenlíttetek a németek ellen.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ