Cropped landscape
Sport
A Bayern 27. bajnoki címe
2018-04-0811:47
A Bayern 27. alkalommal nyerte meg a Bundesligát. A müncheniek szombati sikerükkel öt fordulóval az idény vége előtt biztosították be végső győzelmüket.
A kék mezes Bayern München abban a tudatban lépett pályára a 10. helyezett Augsburg vendégeként, hogy győzelmével matematikailag is bebiztosíthatja bajnoki címét. Ennek ellenére egy szerencsés öngóllal a hazaiak szerezték meg a vezetést. A Bayern a 32. percben tudott egyenlíteni. Kimmich beadása nagyon egyedül találta Tolissót, aki nem hibázott, 6 perc múlva pedig a vezetést is megszerezte a címvédő. Ismét Kimmich ment el a jobb szélen, beadását Bernat készítette le James Rodrígueznek, aki higgadtan fejezte be az akciót. A második félidőben is maradt a müncheni fölény, a 62. percben Robben lőtt gólt, majd 3 perccel a rendes játékidő előtt Wagner állította be a 4-1-es végeredményt.
 
„Természetesen örülünk, hogy megnyertük a bajnokságot. 4 vagy 5 játékosunk is van a keretben, aki soha nem nyerte még meg ezt a kupát, miattuk különösen boldog vagyok. Nekem személy szerint a bajnokság élén végezni a legjobb érzés, és amikor játékosként nyertem, az volt a legfontosabb győzelem a pályafutásomban”
- mondta a Bayern vezetőedzője, Jupp Heynckes.
 
A Bayern sorozatban hatodszor ünnepelhet bajnoki címet, míg az októberben kinevezett Heynckes immár játékosként és edzőként is négy-négy sikernek örülhet.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ