Cropped landscape
Sport
A Barcánál nem hiszik, hogy már az első meccsen eldől a továbbjutás
2018-04-0413:42
Szerda este további két találkozóval folytatódnak a negyeddöntők a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A Barcelona hazai pályán kezdi a párharcot a Roma ellen. A katalán együttes két év után jutna ismét a torna legjobb négy csapata közé.
19 mérkőzésen 12 gól, ez Lionel Messi mérlege olasz csapatok ellen. A Barcelona argentin klasszisa sérüléssel küszködött, de a hétvégi Sevilla elleni bajnokin már pályára lépett és gólt lőtt. Csapatának szüksége is lehet rá, hiszen mesterük, Ernesto Valverde nem számít könnyű találkozóra.
 
„Sok kétségem van afelől, hogy eldől-e a negyeddöntő az első mérkőzésen. Leginkább, ha az ellenfelünk minőségét nézzük. Mindig nagy nyomást helyeznek riválisaikra, fontos lesz, hogy nyerjünk, és kapott gól nélkül hozzuk le a mérkőzést” 
– vélekedett az esélyekről a Barca mestere.
 
Ami a másik oldalt illeti, a Roma az 1983-84-es szezon óta nem járt a négy között a BL-ben.
 
„Az, hogy eljutottunk a negyeddöntőig, elégedettséggel tölt el. Tiszteljük a Barcelonát, ahogy ők is minket, és ez nagyon fontos. Fel kell nőnünk az ő szintjükre és a saját játékunkat kell játszanunk ellenük" 
– mondta a Roma vezetőedzője, Eusebio Di Francesco.
 
A nap másik mérkőzése egy angol derbi lesz, ahol a Liverpool a Manchester City-t fogadja a 20 óra 45 perckor kezdődő találkozón.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ