Cropped landscape
Sport
Revánsot vennének a brazilok a németeken
2018-03-2716:39
Berlinben játszik egymás ellen a német és a brazil labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzést. A brazilok visszavágnának a németeknek a 2014-es világbajnokságon elszenvedett 7-1-es vereségért.
A négy évvel ezelőtti emlékezetes 7-1-es elődöntő óta először játszik egymással a két, világbajnoki címre is esélyes futballválogatott, Németország és Brazília.
 
„A 7-1-es mérkőzés Brazíliában még mindig nagyobb beszédtéma, mint nálunk. Számunkra nagyszerű eredmény volt, de csak egy lépést jelentett a végső győzelemhez. Visszatekintve mi már aznap este elfelejtettük a mérkőzést és a döntőre koncentráltunk"
- mondta Joachim Löw, a németek kapitánya.
 
A Selecao szövetségi kapitánya, Tite szerint kár foglalkozni a múlttal.
 
"Tudjuk, hogyan kell elviselni a nyomást, amit ránk helyeznek egy fontos mérkőzés előtt. Talán úgy érzik, hogy zavarba hoznak minket, ha a 7-1-es találkozóról beszélnek, pedig nem, sőt ez inkább a tiszteletlenség jele.”
Neymar sérülés miatt ezúttal sem játszhat, míg a túloldalon Thomas Müller és Mesut Özil sem lép pályára. A Németország Brazília felkészülési találkozót este 20 óra 45 perctől játsszák Berlinben.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ