Cropped landscape
Sport
Del Potro vette el Federer veretlenségét
2018-03-1912:24
Fucsovics Márton öt helyet javítva, pályafutása legjobbjaként a 60. helyre lépett előre a férfi teniszezők világranglistáján. Az élen továbbra is Roger Federer áll, aki idén először szenvedett vereséget az Indian Wells-i torna döntőjében az argentin Juan Martín del Potrótól.
A fehér felsőben játszó Roger Federer 17 győzelemmel kezdte az idei évet, és a Del Potro elleni örökmérleget tekintve is 18-6-ra vezetett, így esélyesként lépett pályára az Indian Wells-i tenisztorna döntőjében. 
 
Az ötödik játékban az argentin semmire vette el a címvédő adogatását, és 6:4-re megnyerte az első szettet. A következő játszmában fej-fej mellett haladtak a felek, így rövidítésre volt szükség. A tie-break azonban 10:8-ra a svájcié lett. 
 
Az utolsó szettben Federernek három mérkőzéslabdája is volt, ám Del Potro elképesztő csatában kiharcolta a döntő rövidítést. Az idegek harcát ő bírta jobban, már 5:0-ra is vezetett, és végül simán 7:2-re megnyerte a tie-breaket.  
 
Federer idei első vereségét szenvedte el, ennek ellenére ez pályafutása legjobb szezonkezdése. 6:4, 6:7, 7:6-os győzelmével az argentin teniszező élete első Masters diadalát aratta.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ