Cropped landscape
Sport
Debrecenbe költöznek az úszók
2018-03-0720:28
Ismét Debrecen lesz a házigazdája a hazai úszósport legnagyobb versenyének. Március 28-a és 31-e között a Debreceni Sportuszodában rendezik meg a 120. Magyar Országos Úszóbajnokságot.
Tavaly Debrecenben rendezték meg az úszó országos bajnokságot. A négy napos versenyen olyan klasszisok is medencébe ugrottak, mint Hosszú Katinka, Cseh László, vagy éppen Kapás Boglárka. A tavalyival ellentétben az idei OB nem számít válogatóversenynek. Ettől függetlenül nincs könnyű helyzetben a szövetségi kapitány, ami a magyar úszósport erősségét is jelzi. Sós Csaba szerint az országos bajnokságnak egyre nagyobb a rangja.

„200 férfi pillangón, vagy 400 vegyesen, sokkal nehezebb bekerülni a magyar csapatba, mint egy Európa-bajnoki döntőbe. De van a nőknél is most már ilyen versenyszám, akár mondjuk egy 200 női gyors, de 400, 800 gyorson, ha Hosszú Katinka is indul és Kapás Boglárka, valamint Késely Ajna is, vagy esetleg a többi trónkövetelő, akkor ott is sok az esélyes” 
 – nyilatkozta Sós Csaba szövetségi kapitány az Echo TV-nek.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy létrehozzák az Olimpiai Bajnokok Testületét, az első olyan szervezetet az úszóknál, amely az ötkarikás játékok győzteseit tömöríti. 90 százalékuk már csatlakozott a kezdeményezéshez. Az elsődleges feladatuk a példamutatás, de természetesen a szakmai kérdésekben is állást foglalhatnak.

„Ők már elfogadták egy csatlakozó nyilatkozatban, hogy csatlakoznak ehhez a testülethez. Nyilvánvalóan nekünk meg kell mutatni, hogy vannak kiváló sportpályafutással rendelkező olimpiai bajnokaink, és példaképet kell állítanunk. Ez nem egy komplikált dolog” 
 – árulta el Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke.

Idén több száz versenyző áll rajthoz, több mint 40 versenyszámban az OB-n. A 120. Magyar Országos bajnokságot március 28-a és 31-e között rendezik meg a Debreceni Sportuszodában.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ