Cropped landscape
Sport
Márton Anita vb-aranya Eperjesi Lászlót igazolja
2018-03-0614:07
Nem az eredmények fejlődésének gyorsasága a legfontosabb, hanem az, hogy egy sportoló egy nagyobb eredmény elérése után, ne hagyja abba fiatalon, sérülés miatt az élsportot - vallja a sporttörténelmi győzelmet aratott súlylökő edzője. 
A legfényesebb éremért utazott Márton Anita a fedett pályás atlétikai vb-re. Edzőjének azért is volt jó visszacsatolás a sporttörténelmi arany a birminghami versenyen, mert korábban tanítványa fejlődésének gyorsaságát kérték rajta számon.

„Anitának nem volt semmi olyan sérülése, amit műteni kellett volna, teljesen egészséges. Én azt hiszem, hogy a sportnak inkább ez a feladata, mint az, hogy fiatalkorban nagyon komoly eredményeket érjünk el, világraszólóakat és utána 22-23 évesen pedig abbahagyják a sportot, különböző betegségek, gerincproblémák miatt" 
 - nyilatkozta televíziónknak Eperjesi László. 
 
A vezetőedző szerint a diszkoszvetés csak kiegészítő sportja Márton Anitának. 

 „Ez a mozgás szinte teljesen ugyanaz. Úgyhogy éppen ezért a monotónia megtörésre alkalmas a súlylökőknek. Persze azoknak, akik forgásból löknek" 
- fogalmazott a sikeredző. 
 
Márton Anita az augusztusi, berlini szabadtéri Eb-n és a jövő évi, dohai szabadtéri vb-n is a legjobb akar lenni. Szabadtéren még nincs magyar világbajnoka a sportágnak. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ