Cropped landscape
Sport
Amerikai nap volt Birminghamben
2018-03-0414:06
Baji Balázs tizedik idővel jutott be a férfi 60 méteres gátfutás elődöntőjébe a Birminghami fedett pályás atlétikai világbajnokságon. Szombaton több számban is csak szoros küzdelemben, nagy csatában dőlt el az érmek sorsa. 
A férfiak 60 méteres síkfutását Christian Coleman nyerte. Az amerikai 6.37 másodperces bajnoki csúccsal bizonyult a legjobbnak. A nőknél 60 méter gáton is amerikai siker született, bajnoki csúccsal. Kendra Harrison volt a leggyorsabb. 
 
 Nem mindennapi eredményt hozott a férfi 400 méteres futás döntője. Hiába győzött ugyanis a spanyol Óscar Husillos világbajnoki csúccsal, később kizárták pályaelhagyás miatt. A második helyezett Luguelin Santos is erre a sorsra jutott, őt a bevágásnál történt agresszív viselkedése miatt látták szabálytalannak a bírók. Így a cseh Pavel Maslak lett a nevető harmadik, az ő nyakába került az arany. 
 
 A nők 1500 méteres távján Genzebe Dibaba győzött. Az etióp futónő 3000 méteren is nyert, így két aranyéremmel távozik Birminghamből.  
 
 Centiken múlott a férfi hármasugrás végkimenetele. Az amerikai Will Claye mindössze két centiméterrel múlta felül a brazil Dos Santost és hárommal a harmadik portugál Nelson Evorát. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ