Cropped landscape
Sport
Világbajnok Márton Anita
2018-03-0223:01
Aranyérmes lett Márton Anita a Birminghamben zajló fedett pályás atlétikai világbajnokságon. Krizsán Xénia női ötpróbában hatodik lett, míg Kozák Luca és Kerekes Gréta bejutott a női 60m-es gátfutás mai elődöntőjébe. 
Márton Anitát másodikként emelték ki a világbajnokságon, csak a jamaicai Danniel Thomas-Dodd előzte meg őt a rajtlistán. Nagy kérdés volt, hogy kiből mit hoz ki az új lebonyolítási rendszer, ahol a 6. kísérletig kétszer felezik a mezőnyt. Anita elsőre egy biztonsági 18.29 métert lökött, majd a harmadik próbálkozásra sokkolta a mezőnyt. A 19.48-as eredmény a világ idei legjobbja, amivel megjavította saját országos csúcsát is. Az utolsó sorozatra négyen maradtak, de a jamaicai Thomas-Dodd is csak 19.22-ig jutott, így Márton Anita világbajnokként állhatott oda az utolsó próbálkozáshoz.  A békéscsabai sportoló 19.62-t lökött, ezzel tovább javította saját csúcsát, és megszerezte a magyar atlétika első világbajnoki aranyérmét.

Krizsán Xénia negyedikként ért célba az ötpróbázók záró számában. Összetettben pedig a hatodik helyen zárt 4559 ponttal. Kozák Luca és Kerekes Gréta is továbbjutott a 60 m-es gátfutók selejtezőjéből, így elődöntőzhetnek ma este. A lányokon kívül, 60 m gáton Baji Balázsért is izgulhatunk az előfutamokban.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ