Cropped landscape
Sport
Jó irányba halad a Telekom Veszprém utánpótlása
2018-03-0217:13
A Telekom Veszprém utánpótlása eddig is jelentős sikereket könyvelhetett el: legutóbb a januári Balaton Kupán, ahol két korosztályban hat ország 11 klubjának 16 csapata mérkőzött egymással; ott egy 3. és 4. helyet szerzett az ifjúsági és a serdülőcsapat.
A Telekom Veszprém utánpótlás-igazgatója, Gulyás Péter további előrelépéseket tervez:
„Két éve vezetjük így az utánpótlást, és egyre nagyobb bázissal szeretnénk dolgozni. Bővíteni szeretnénk a gyerekeinket, hogy még komolyabb minőségben tudjunk dolgozni velük. Nyilván ehhez az is hozzátartozik, hogy a felnőtt csapat vezetőedzője, Ljubomir Vranjes elvárja a minőséget, és irányítja is a szakmai munkánkat” 
– mondta az igazgató, majd hozzátette, úgy véli, jó irányba haladnak, hiszen sok első osztályú csapat érdeklődik játékosaik iránt: 

„A tavalyi junior világbajnoki 5. helyezett csapatból 14-en megfordultak nálunk. A Csurgónak adtunk 3 játékost az NB1-be, Egerbe adtunk játékost, Ceglédre, a svájci bajnokságba is kiszerződött egyikük – tehát jó irányba haladunk.”
 A Telekom Veszprém mostantól komoly fejlesztéseket indít el, az utánpótlás irányításába bevonják a vezetőedzőt, Ljubomir Vranjest is, hogy olyan játékosok kerüljenek ki a képzésből, akik a felnőtt csapat és a magyar válogatott szempontjából is erősítést jelentsenek.
A Telekom Veszprém mostantól komoly fejlesztéseket indít el, az utánpótlás irányításába bevonják a vezetőedzőt, Ljubomir Vranjest is.
„Az első számú érdekünk nyilván a Veszprémet erősíteni. De magyar gyerekekből olyan minőséget akarunk csinálni, amely nemcsak a Veszprémnek, hanem később a válogatottnak is az érdeke. Nemcsak azért, mert a szövetségi kapitány itt van, hanem ilyenfajta múlttal, ami nálunk van a játékoknak, edzőknek, volt játékosoknak, meg tudjuk mutatni, milyen út vezet oda, hogy valaki NB1-es, Bajnokok Ligája vagy válogatott szintű játékos legyen.”
 A célok megvalósításához természetesen tárt karokkal várják a kézilabdázni vágyó fiatalokat a Telekom Veszprémnél, és az egész országban keresik az együttműködési lehetőségeket.
 
„A legfontosabb az, hogy olyan bázisokkal, mint Eger, sikerült megállapodásokat kötni. Jelenleg a nemesvámosi kézilabdaklubbal, amely itt van Veszprémtől nem messze, tárgyalások zajlanak, hogy közös szakmai együttműködést folytassunk, és nem utolsósorban a Békéssel is beszélgetésbe kezdtünk, így Magyarország azon része is a Veszprémhez kapcsolódik majd szakmailag.”
 A Telekom Veszprém természetesen nem mond le azokról a fiatalokról sem, akikből nem lesznek a jövő Nagy Lászlói, és számukra is állandó sportolási lehetőséget nyújt a klub a jövőben, hogy minél szélesebb legyen a magyar kézilabda bázisa.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ